woensdag 7 november 2012

Geef jij het door?
Via de school van mijn kinderen kwam ik in contact met Suzanne Linting. Zij maakt met vele anderen troostdoosjes voor stichting "geef jij het door". Ik vind dit zo'n geweldig initiatief dat wij daar extra aandacht voor vragen via onze Blog. 

Speciale aandacht voor Geef jij het door. Een initiatief van Lenny en Remco de Jonge en hun 4 kinderen. Zij zijn gestart om in 2012 vriendelijkheid weg te geven, om iets goeds te wereld in te sturen door andere mensen aan te raken. Geef jij het door: "Samen werken we aan een vriendelijkere wereld, beginnend bij jezelf! Ik ben een andere jij."
Deze vriendelijkheid en vrijgevigheid verspreiden zij o.a. door het maken van troostdoosjes. Dit zijn prachtige, zelfgemaakte doosjes waar kinderen troost uit kunnen halen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die een dierbare hebben verloren, scheidingskinderen of kinderen die ernstig en/of chronisch ziek zijn. Kijk hier hoe je hen kan steunen. Geef jij het door geeft nu ook vriendelijkheid door op school. Via de site kun je lesmateriaal downloaden. Er is materiaal voor kleuters, groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8. Kinderen die er mee werkten, waren enthousiast en er was meer betrokkenheid richting elkaar.
Nieuwsgierig geworden? Wil je nog meer weten over blijmakertjes, het geef het door boek en andere acitiviteiten? Of heb je zelf een lumineus "Ik-geef-het-door- idee?" neem dan een kijkje op hun site of neem contact met hen op.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten